Välkommen att besöka ”Hemma hos Ulrika” sommaren 2018!

Nu är kalendern och menyerna klara för sommaren 2018 och jag öppnar onsdagen den 4 juli! Hjärtligt välkomna att besök min lada i sommar och låt mig bjuda dig på min mat som är en lågkolhydratkost och utan onödigt socker samt gluten! Jag lagar mat med naturliga råvaror och med närproducerad mat. Eftersom jag odlar mycket grönsaker på gården är det en fröjd att gå ut i landet och plocka sallad, morötter, örter, squash, rädisor, rödbetor mm och tillaga till kvällens menyer!

Jag hoppas att ni kommer och besöker mig i sommar! Hälsningar Ulrika

Boka in en av våra många härliga sommarkvällar!

Nu börjar det bli dags att boka in en kväll för att hänga Hemma hos Ulrika! Umgås i en härlig Gotländs miljö och god mat tillsammans med familj och vänner.

Hemma hos Ulrika öppnar upp portarna för sommarsäsongen till restaurangen och ladan den 29 juni och vi har en sommar i ljuvlig miljö och god mat framför oss. Vi har många härliga temakvällarna med mycket musik i sommar. Är du på Gotland i sommar så boka in en av våra många kvällar på – Hemma hos Ulrika så ses vi på gården!

Bästa sommarhälsningar Ulrika!
_J6B3718

Inställd After Beach och inställd liveband i ladan!

Tyvärr (pga av väder) så kör vi inte After Beach i dag, torsdag den 30 juli på gården så ta inte tiden och kom hit… SORRY – vi får satsa på nästa sommar med sol och After Beach.

På fredag den 31 juli är det också inställt med musik i ladan men vi håller öppet som vanligt.

Hoppas att detta inte ställer till problem för Er.

Hälsningar Ulrika

Sommarens program är klart!

Det är alltid lite pyssel att fixa till ett bra program för sommaren! Min tanke är att jag vill dela med mig av de intressen som jag själv har och gillar. Därför bjuder jag in hälsoprofiler som jag vill att ni ska få möjlighet att lyssna på och jag älskar när vi har musik i ladan. Denna sommar kommer äntligen Mari Jungstedt på besök och det är en av mina favoritförfattare!

Nedan ser ni programmet i korthet – läs med under Evenemang på hemsidan och boka Er plats. det verkar som det blir fullt varje kväll denna sommar också…

1 juli    Premiärkväll med GI buffé

2 juli    Gotländsk Primörkväll

3 juli   Italiensk kväll med livemusik

4 juli   Hälsodag med Ulrika – så kickstartar du sommaren!

8 juli   Lammgrillning på gården

10 juli  Barkväll med buffé och liveband

15 juli  Spansk tapas och Mari Jungstedt

16 juli  Ulrikas trädgårdsmeny och Life by Leila

17 juli  Lammgrillning på gården

22 juli   Gotländsk sommarkväll

23 juli  Ulrikas fiskgryta och chokladbuffé

24 juli   Arabisk kväll i ladan

25 juli  Ronehamnsfest med musik i ladan

29 juli  Grekisk kväll i ladan

30 juli  Tjejmiddag med Mia Lundin

31 juli  Barkväll med buffé och liveband

6 aug  Ulrikas härliga GI buffé

7 aug  Gotländsk sommarkväll

8 aug  Andlig må bra kväll med Rosenqvist/Berghagen

9 aug  Andlig må bra dag med Rosenqvist/Berghagen

12 aug  Trädgårdsmeny

13 aug  Hälsokväll med Ulrika – så kickstartar du hösten!

14 aug  Bartömningskväll med livemusik

 

Sommar 2015!

Hemma hos UlrikaNu är det snart dags att öppna ladan igen och det gör vi onsdagen den 1 juli i år och håller öppet i 6-7 veckor med samma känsla och upplägg som tidigare år. Jag hoppas att ni vill komma och besöka oss denna sommar och att jag ska få laga mat till Er någon kväll. Snart kommer hela programmet för sommaren upp men det går redan nu bra att gå in och boka plats om ni vill ha ett bord. Jag kommer att gästas av musiker, författare och andra intressanta föreläsare samt vi kommer att ha våra trevliga lammgrillningskvällar som vanligt.

Hoppas att vi ses i sommar hälsar Ulrika

Bröllop i ladan!

Nu har Fredrik och Sandra Koffner blivit ett gift par och det första bröllopet i ladan! Så underbart romantiskt och härlig fest med soligt väder! Ett stort grattis från oss på ”Hemma hos Ulrika”

Herr och fru Koffner

Bröllop

Bröllop

Koffner

Brudparet

Laxbakelse

Drinkar

Bröllop

Lina Hedlund

Lena Ph

Andlighet, seans och självläkande i ladan!

Förra helgen var fantastisk! Vilken mix med Benny Rosenqvist, Sanna Ehdin Anandala och Malin Shulz samt underbar Raw Food mat och vegomat…. Alla ni som missade detta missade verkligen något!

Sanna Ehdin och Ulrika DavidssonRaw FoodBenny Rosenqvist

Jag har haft hjälp av två underbara kvinnor denna vecka, Astrid och Leonie! Oj, vad roligt vi har haft – tusen tack damer!

Astrid och Leonie

 

Vilken vecka som väntar!

Just den här veckan som kommer nu har jag väntat på…! Det blir en speciell vecka med andlighet och måbra tema.

Jag har lyckats att få hit Sanna Ehdin Anandala som föreläser om den självläkande människan och hur vi ska hitta oss själva och må bra samt Benny Rosenqvist, Sveriges största andliga medium kommer – vilken mix!

Ni som inte har något för Er fredag, lördag och söndag  – boka hela helgen och häng i min lada. Det kommer att förändra ditt liv tror jag.

Nedan ser ni hela programmet:

FREDAG den 8 aug

18:30     Raw Food inspirerad buffé med ”Andlig Seans” med Benny Rosenqvist – 450 kr per person

LÖRDAG den 9 aug

Hela dagen kostar 600 kr

08:45 – 09:45     Yoga med Malin Schulz  – 100 kr per person – tag med yogamatta

10:00 – 11:00      Andning- och meditationsövningar med Benny – 150 kr per person – ta med yogamatta

11:30 – 13:00      Ulrika serverar vegetarisk lunch i ladan – 120 kr per person

13:00 – 15:00        Föreläsning Mellan himmel och Jord – 250 kr per person med Benny Rosenqvist

SÖNDAG den 10 aug

Hela dagen kostar 350 kr

12:00                     Ulrika dukar upp en lunchbuffé – i ladan med nyttiga ingredienser

12:30 – 15:00      Sanna föreläser – den självläkande människan

15:00                     Fika – Kaffe, te och Raw foodboll med boksignering

Vill du ha en plats? Skicka ett mail till ulrika@hemmahosulrika.se och skriv namn och hur många personer och vilken eller vilka aktiviteter ni vill gå på

 

2 underbara kvinnor på besök i ladan!

Dagarna och kvällarna går och sommaren flyger förbi utanför min lada… Jag går upp vid 07:30 på morgonen och traskar ut till min restaurang och där befinner jag mig fram till 24:00 på natten… Jag älskar dock mitt koncept och det är en fröjd med alla nöjda kunder. Det som också är så roligt är när jag får besök av gästartister som förgyller kvällarna för mig och mina gäster.

Anna Jansson, deckarförfattare och Susanne Alvengren var hos mig och gjorde helt magiska kvällar!

Hemma hos Ulrika

 

Susanne Alvengren

Anna Jansson

Allsång med Gabriel Forss

Gabriel Forss

Vilken kväll vi fick i fredags! Gabriel och hans bror Joakim besökte mig i ladan och sjöng Allsång för fulla muggar. Jag gjorde en Västerbottenpizza till förrätt och sedan grillade vi ryggbiff från Ejmunds Gård – väldigt gott kött!

Vi serverade en buffé med sallader och röror som passade till köttet och till efterrätt blev det chokladpannacotta!

GrilningGrillning

Chokladpannacotta

Årets första lammgrillning i ladan

I torsdags var det fullt hus i ladan också och då var det Bjarne och Marie som grillade lamm på gården – det var så gott och rikligt med mat! Jag gjorde en buffé tillsammans med min väninna Anne som är här och hjälper mig – hon är så duktig i köket!

GI buffé

Helgrillat lamm

Bjarne

Jazz och New Orleans kväll och TV4

I onsdags hade jag Gotland Hot Får i ladan – ett jazzband som består av 4 herrar som spelar och sjunger underbar musik!

Jag lagade Cajungryta med kyckling, chorizo och majskolvar, en Fattigmansgryta med kidneybönor, sidfläsk och fläsklägg, en Jambalya med räkor och en söt avslutning med citronkaka och frukter – fullsatt lada med svängande rytmer!

Gotland Hot Får

Gotland Hot Får

Det blev en lång dag med en tidig morgonsändning i Visby för TV4 – PICKNICK var temat. Klippet kan ses här: 

TV4 nyhetsmorgon

 

PAJ Picknick

Nu har vi haft premiär för sommaren 2014

PremiärkvällI förra veckan öppnade vi och vid premiärkvällen serverade vi en kajpsoppa med nybakat knäckebröd och en trädgårdssallad. Jag hade bakat ett glutenfritt knäcke med frön och majsmjöl (receptet står på Risentas majsmjölspåse)

Sedan blev den en urgod biff från Ejmunds Gård med ramslökssmör och blomkålsmos med tryffel. Till efterrätt en tradionell saffranspannkaka som min mamma hade bakat med salmbärssylt!

Tyra och Paula hjälpte till i köket och serverade våra först sommargäster!

Det är många som har bokat bord i sommar och det börjar bli fullt vissa kvällar. Om ni vill ha en plats så är mitt råd att boka nu innan det blir fullt! Vi har ännu inte haft någon annons i GT men det kommer nästa vecka så passa på denna veckan om ni är angelägna – Vi ses i sommar hälsar Ulrika

Premiär

Ulrika i ladan

Mamma

Saffranspannkaka

Sommaren är snart här…

UlrikaOj, vad jag längtar efter att få öppna portarna till ladan igen! Den har fått vila länge nu och snart ska den rengöras, pyntas och fyllas med folk. Jag öppnar den 18 juni och håller öppet minst i 8 veckor så vi kommer att få många härliga kvällar tillsammans.

Åh, vilket program jag har fått till – roliga, spännande gäster kommer att laga mat med mig i köket och jag ser fram emot att få lyssna på flera sköna röster och bra musik! Det blir också mycket hälsa och ni kommer att få möjlighet att lyssna på flera föredragshållare som kan boosta Er inför hösten. Framför allt mellan den 8-10 aug – då har vi en riktig hälsohelg i ladan med yoga, meditation, andningsteknik och hälsosam mat och jag gästas av Benny Rosenqvist och Sanna Edin.

Jag har i år lagt ner ännu mer tid på min odling och det ska bli spännande att se vad som kommer upp i mina land…Jag hoppas på en frodig sommar som ger mycket skörd som jag kan använda i min matlagning!

Under v. 26 håller jag stängt och anledningen är att min käre kollega Ola Lauritzson fyller 40 år och har en stor fest nere i Barcelona. Eftersom Ola är nästan som min bror vill jag vara där och fira honom så den veckan är det stilla på gården.

Under v. 27 och v. 28 kommer vi att producera en kokbok från restaurangen som kommer att lanseras under våren 2015. Jag ska samla mina bästa recept i den boken och dela med mig av mina smultronställen och minnen på Gotland.

Malin, min yogalärare kommer även i sommar att erbjuda yoga flera gånger i veckan – håll utkik!

Jag ser verkligen fram emot en ny härlig sommar! Vi ses hälsar Ulrika

 

Tack för en underbar sommar!

Nu har jag stängt ”Hemma hos Ulrika” för denna sommar och jag tänker tillbaka på alla underbara kvällar vi har haft och alla mina trevlig gäster! Tänk att det blev så mycket folk och att varje kväll mer eller mindre blev fullbokad. Det trodde jag ärligt talat aldrig att det skulle bli!

IMG_8062

 

Det har varit så roligt att jobba med restaurangen i sommar och jag längtar redan till nästa år. Jag har redan börjat planera lite och framför allt lite roliga events och gäster som jag ska ha då – ni får hålla utkik på hemsidan i vår och försommaren. Det har varit en sommar med mycket arbete men konstigt nog känner jag mig inte särskilt trött utan känner mig full av energi inför den kommande hösten.

IMG_8193  IMG_8259 IMG_8260IMG_8278 IMG_8289 IMG_8307 IMG_8315 IMG_8319 IMG_8463 IMG_8480 IMG_8533 IMG_8482 IMG_8499 IMG_8654 IMG_8618 IMG_8608 IMG_8566 IMG_8505IMG_8370IMG_8321 IMG_8452 IMG_8375 IMG_8361IMG_8224IMG_8230 IMG_8235IMG_8161

Jag kommer säkert att öppna restaurangen lite då och då under året och meddelar här i bloggen så att ni kan boka bord i tid.

Åter igen – tack för att ni kom och gjorde första sommaren i ladan så härlig!

Hälsningar Ulrika

 

Syltade nypon och saffranspannkaka…

I kväll öppnar vi igen och jag lagar en 3-rätters meny med gotländska råvaror och smaker! Min mamma är här och har skördat nypon i trädgården och har syltat dem. Dessa ska vi servera till kvällens huvudrätt…. säger inte vad det är men det är smaker med tryffel och ramslök. Det är dock ingen hemlighet att det är saffranspannkaka till efterrätt (ett specialrecept som jag har provat ut med punch…) med egenplockade salmbär!

IMG_8585IMG_8588

Lammgrillning i regnet…

I går kväll var första gången vi inte kunde ta fördrinken ute på terassen – det var regn och rusk på Gotland och Bjarne som grillade lamm fick stå under tält hela eftermiddagen och grilla!

IMG_8555 IMG_8558

Vi hade nästan 90 gäster i går så det var verkligen fullt hus…! Vi bjöd på fördrink med parmesansnittar med kantareller som var ljuvliga och sedan fick vi gotländskt lamm med goda tillbehör som matvetesallad med ajvar, quinoasallad med ärtskott, rädisor och sockerärtor, kikärtssallad med rödbetor och mynta och coleslaw. Jag gjorde mina favoritröror: salsa romesco, ärtpesto och vitlökscréme.

IMG_8562

En härlig kväll i ladan som vanligt!

Pizzabak och italiensk lasagne!

I går förvandlades ladan till en Italiensk taverna och vi bjöd på hemgjorda pizzor, tomatsoppa med chévreost, lasagne med aubergineplattor och svarvad squash som blev spagetti med hemgjord pesto! Till efterrätt serverade vi mascarponeost  med citronsmak och färska blåbär toppat med nyslungad honung – så gott och så lyckad kväll!

IMG_8549 IMG_8546

Här får ni receptet på pizzabotten:

Pizzadeg

2 msk smör
2½ dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
4 ägg

200 g riven västerbottenost

1 krm oregano

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå och svälla i 5 minuter innan du bakar ut degen till 4 pizzor (eller många små pizzor) på en smord bakplåtsklädd plåt. Lägg på fyllning som du vill ha. Jag brukar ta färdig Ajvar relish, riven mozzarella, oliver och gratinera i ugnen tills pizzan får en gyllenbrun färg. Sedan lägger jag på parmaskinka, rucola, färska tomater eller vad du har hemma!

IMG_8553

 

Gotländsk sommarkväll

IMG_8506

IMG_8507

Förra veckan hade vi en trevlig kväll i ladan! Det var en oerhört populär kväll och jag serverade en gotländsk meny för 65 gäster (jag hade säkert 50 till som ville komma denna kväll men det gick inte att få in fler 🙁

Då lagade jag en purjolökssoppa med spenat och gröna ärtor till förrätt. Till varmrätt gjorde jag nötfärsbiffar (Ejmunds gård) med ramslökssmör och till det serverade jag varma bönor från gotland och ett underbart blomkålsmos smaksatt med tryffel – SÅ GOTT!
Till efterrätt blev det såklart saffranspannkaka med salmbärssylt.

IMG_8510

IMG_8509

Ni som inte fick bord får en ny chans den 14 aug! Boka bord redan nu!
Hälsningar Ulrika

En magisk Afton med Benny Rosenquist

IMG_8468

I torsdags var det en spännande kväll i ladan! Mediumet Benny Rosenquist berättade om sin kontakt med andra sidan och visade hur en seans går till. Flera av gästerna fick besök av någon kär släkting de har förlorat och vi fick all höra ett samtal genom Benny och personen från andra sidan. Helt otroligt och det hände flera häpnadsväckande saker under kvällen.

IMG_8466

 

Jag lagade en Raw Food inspirerad buffé som jag hoppas mina gäster gillade!

Benny pratade en hel del med min hund också som betedde sig mycket märkligt. Det är ingen tvekan om att Benny kan tala med hundar också…

IMG_8480

Nästa år ska Benny vara hos mig lite fler dagar och ta emot privata samtal som kan bokas – det ser vi fram emot!

Hälsningar Ulrika

Rickfors live i ladan!

En underbar spelning av Mikael Rickfors och Jonatan Stenson i onsdagskväll hemma hos mig! Vi lagade Afrikansk gryta och det blev saffran och hallonglass från Faludden som smälte i munnen…

IMG_8455IMG_8464

Lammgrillning!

I förra veckan hade vi en underbar kväll med GI buffé och lammgrillning på gården. Det var fullt hus och vi hade över 80 gäster. Lammet som Curre Nicklasson grillade var så saftigt och gott och jag gjorde goda tillbehör. Solen sken och det var en trevlig kväll ”Hemma hos Ulrika”

IMG_8377 IMG_8376

IMG_8370

Håkan Östlund gästade min lada!

Vilken trevlig kväll vi hade i fredags! Då hade jag deckarförfattare Håkan Östlund som gäst och vi hade ett samtal om hans liv om författare!

IMG_8333

IMG_8325 IMG_8322

 

Jag bjöd på rödbetor från landet med gratinerad chévre och pinjenötter till förrätt och sedan grillade jag grekiska spett med ostgratinerad squash, tzatziki och ajvar – till efterrätt en god pannacotta gjord på ingefära och citron.

IMG_8328

Hälsningar Ulrika

Dagarna efter den stora invigningen!

Tack alla som kom till invigningen förra veckan – vilken fest och vilken stämning!

Gruppbild-Invigning

Sedan dess har jag haft öppet på fredagen och lördagen och det har varit fullsatta kvällar. Nu börjar jag känna att min magkänsla jag hade att öppna mitt koncept i Rone fungerar. Det är nästan fullbokat hela denna veckan och nästa också…

IMG_8265 IMG_8278 IMG_8266

I fredags var Ola Lauritzson i ladan och pratade om GI metoden och lagade Chokladmousse i de öppna köken. I lördags var Mia Törnblom och gästade mig och vi hade en underbar kväll med självkänsla som tema. Jag lagade en gazpacho till förrätt och serverade ugnsbakad lax med fetaost, tranbär och valnötter.

IMG_8280

I går var jag på radio och berättade om mitt drömprojekt!

Boka bord om ni vill ha en plats – öppet ons, tors och fre!

Hälsningar Ulrika

Fixar inför den stora invigningen!

Jag kommer sova gott nästa vecka… det går inte föreställa sig hur mycket jobb det är med att ordna en invigning kan jag säga. Jag har så många som hjälper mig och alla jobbar för fullt med att fixa och ordna, ändå räcker inte tiden till!

IMG_8230 IMG_8229

Vi lagar köttgryta från Ejmundskök och gör roliga och nyttiga sallader med dinkelkorn och borstvete samt gör röror och andra tillbehör. Allt vin ska kylas och fördrinkar ska fixas – det kommer att bli ett kalas!

IMG_8231 IMG_8244

IMG_8245

Annonser och artikel i dagens GT är jättefina och nu är det bara att börja boka de kvällar ni vill komma på! Se mer under kalendarium. Hjärtligt välkomna!

 

Hälsningar Ulrika