Lammgrillning i regnet…

I går kväll var första gången vi inte kunde ta fördrinken ute på terassen – det var regn och rusk på Gotland och Bjarne som grillade lamm fick stå under tält hela eftermiddagen och grilla!

IMG_8555 IMG_8558

Vi hade nästan 90 gäster i går så det var verkligen fullt hus…! Vi bjöd på fördrink med parmesansnittar med kantareller som var ljuvliga och sedan fick vi gotländskt lamm med goda tillbehör som matvetesallad med ajvar, quinoasallad med ärtskott, rädisor och sockerärtor, kikärtssallad med rödbetor och mynta och coleslaw. Jag gjorde mina favoritröror: salsa romesco, ärtpesto och vitlökscréme.

IMG_8562

En härlig kväll i ladan som vanligt!

Pizzabak och italiensk lasagne!

I går förvandlades ladan till en Italiensk taverna och vi bjöd på hemgjorda pizzor, tomatsoppa med chévreost, lasagne med aubergineplattor och svarvad squash som blev spagetti med hemgjord pesto! Till efterrätt serverade vi mascarponeost  med citronsmak och färska blåbär toppat med nyslungad honung – så gott och så lyckad kväll!

IMG_8549 IMG_8546

Här får ni receptet på pizzabotten:

Pizzadeg

2 msk smör
2½ dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
4 ägg

200 g riven västerbottenost

1 krm oregano

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå och svälla i 5 minuter innan du bakar ut degen till 4 pizzor (eller många små pizzor) på en smord bakplåtsklädd plåt. Lägg på fyllning som du vill ha. Jag brukar ta färdig Ajvar relish, riven mozzarella, oliver och gratinera i ugnen tills pizzan får en gyllenbrun färg. Sedan lägger jag på parmaskinka, rucola, färska tomater eller vad du har hemma!

IMG_8553

 

Gotländsk sommarkväll

IMG_8506

IMG_8507

Förra veckan hade vi en trevlig kväll i ladan! Det var en oerhört populär kväll och jag serverade en gotländsk meny för 65 gäster (jag hade säkert 50 till som ville komma denna kväll men det gick inte att få in fler 🙁

Då lagade jag en purjolökssoppa med spenat och gröna ärtor till förrätt. Till varmrätt gjorde jag nötfärsbiffar (Ejmunds gård) med ramslökssmör och till det serverade jag varma bönor från gotland och ett underbart blomkålsmos smaksatt med tryffel – SÅ GOTT!
Till efterrätt blev det såklart saffranspannkaka med salmbärssylt.

IMG_8510

IMG_8509

Ni som inte fick bord får en ny chans den 14 aug! Boka bord redan nu!
Hälsningar Ulrika

En magisk Afton med Benny Rosenquist

IMG_8468

I torsdags var det en spännande kväll i ladan! Mediumet Benny Rosenquist berättade om sin kontakt med andra sidan och visade hur en seans går till. Flera av gästerna fick besök av någon kär släkting de har förlorat och vi fick all höra ett samtal genom Benny och personen från andra sidan. Helt otroligt och det hände flera häpnadsväckande saker under kvällen.

IMG_8466

 

Jag lagade en Raw Food inspirerad buffé som jag hoppas mina gäster gillade!

Benny pratade en hel del med min hund också som betedde sig mycket märkligt. Det är ingen tvekan om att Benny kan tala med hundar också…

IMG_8480

Nästa år ska Benny vara hos mig lite fler dagar och ta emot privata samtal som kan bokas – det ser vi fram emot!

Hälsningar Ulrika

Rickfors live i ladan!

En underbar spelning av Mikael Rickfors och Jonatan Stenson i onsdagskväll hemma hos mig! Vi lagade Afrikansk gryta och det blev saffran och hallonglass från Faludden som smälte i munnen…

IMG_8455IMG_8464

Lammgrillning!

I förra veckan hade vi en underbar kväll med GI buffé och lammgrillning på gården. Det var fullt hus och vi hade över 80 gäster. Lammet som Curre Nicklasson grillade var så saftigt och gott och jag gjorde goda tillbehör. Solen sken och det var en trevlig kväll ”Hemma hos Ulrika”

IMG_8377 IMG_8376

IMG_8370

Håkan Östlund gästade min lada!

Vilken trevlig kväll vi hade i fredags! Då hade jag deckarförfattare Håkan Östlund som gäst och vi hade ett samtal om hans liv om författare!

IMG_8333

IMG_8325 IMG_8322

 

Jag bjöd på rödbetor från landet med gratinerad chévre och pinjenötter till förrätt och sedan grillade jag grekiska spett med ostgratinerad squash, tzatziki och ajvar – till efterrätt en god pannacotta gjord på ingefära och citron.

IMG_8328

Hälsningar Ulrika

Dagarna efter den stora invigningen!

Tack alla som kom till invigningen förra veckan – vilken fest och vilken stämning!

Gruppbild-Invigning

Sedan dess har jag haft öppet på fredagen och lördagen och det har varit fullsatta kvällar. Nu börjar jag känna att min magkänsla jag hade att öppna mitt koncept i Rone fungerar. Det är nästan fullbokat hela denna veckan och nästa också…

IMG_8265 IMG_8278 IMG_8266

I fredags var Ola Lauritzson i ladan och pratade om GI metoden och lagade Chokladmousse i de öppna köken. I lördags var Mia Törnblom och gästade mig och vi hade en underbar kväll med självkänsla som tema. Jag lagade en gazpacho till förrätt och serverade ugnsbakad lax med fetaost, tranbär och valnötter.

IMG_8280

I går var jag på radio och berättade om mitt drömprojekt!

Boka bord om ni vill ha en plats – öppet ons, tors och fre!

Hälsningar Ulrika

Fixar inför den stora invigningen!

Jag kommer sova gott nästa vecka… det går inte föreställa sig hur mycket jobb det är med att ordna en invigning kan jag säga. Jag har så många som hjälper mig och alla jobbar för fullt med att fixa och ordna, ändå räcker inte tiden till!

IMG_8230 IMG_8229

Vi lagar köttgryta från Ejmundskök och gör roliga och nyttiga sallader med dinkelkorn och borstvete samt gör röror och andra tillbehör. Allt vin ska kylas och fördrinkar ska fixas – det kommer att bli ett kalas!

IMG_8231 IMG_8244

IMG_8245

Annonser och artikel i dagens GT är jättefina och nu är det bara att börja boka de kvällar ni vill komma på! Se mer under kalendarium. Hjärtligt välkomna!

 

Hälsningar Ulrika

Midsommar i Rone

I går firade vi midsommar i Rone med lokala vänner. Man kan säga att det blev en liten miniinvigning… Eftersom det var första gången vi satt i restaurangen. Underbar kväll med trevligt sällskap, bra musik, gott rosé och innan dess lite gubbröra, min örtsill och grillmat.

MIdsommar