Rickfors live i ladan!

En underbar spelning av Mikael Rickfors och Jonatan Stenson i onsdagskväll hemma hos mig! Vi lagade Afrikansk gryta och det blev saffran och hallonglass från Faludden som smälte i munnen…

IMG_8455IMG_8464

Lammgrillning!

I förra veckan hade vi en underbar kväll med GI buffé och lammgrillning på gården. Det var fullt hus och vi hade över 80 gäster. Lammet som Curre Nicklasson grillade var så saftigt och gott och jag gjorde goda tillbehör. Solen sken och det var en trevlig kväll ”Hemma hos Ulrika”

IMG_8377 IMG_8376

IMG_8370

Håkan Östlund gästade min lada!

Vilken trevlig kväll vi hade i fredags! Då hade jag deckarförfattare Håkan Östlund som gäst och vi hade ett samtal om hans liv om författare!

IMG_8333

IMG_8325 IMG_8322

 

Jag bjöd på rödbetor från landet med gratinerad chévre och pinjenötter till förrätt och sedan grillade jag grekiska spett med ostgratinerad squash, tzatziki och ajvar – till efterrätt en god pannacotta gjord på ingefära och citron.

IMG_8328

Hälsningar Ulrika

Dagarna efter den stora invigningen!

Tack alla som kom till invigningen förra veckan – vilken fest och vilken stämning!

Gruppbild-Invigning

Sedan dess har jag haft öppet på fredagen och lördagen och det har varit fullsatta kvällar. Nu börjar jag känna att min magkänsla jag hade att öppna mitt koncept i Rone fungerar. Det är nästan fullbokat hela denna veckan och nästa också…

IMG_8265 IMG_8278 IMG_8266

I fredags var Ola Lauritzson i ladan och pratade om GI metoden och lagade Chokladmousse i de öppna köken. I lördags var Mia Törnblom och gästade mig och vi hade en underbar kväll med självkänsla som tema. Jag lagade en gazpacho till förrätt och serverade ugnsbakad lax med fetaost, tranbär och valnötter.

IMG_8280

I går var jag på radio och berättade om mitt drömprojekt!

Boka bord om ni vill ha en plats – öppet ons, tors och fre!

Hälsningar Ulrika

Fixar inför den stora invigningen!

Jag kommer sova gott nästa vecka… det går inte föreställa sig hur mycket jobb det är med att ordna en invigning kan jag säga. Jag har så många som hjälper mig och alla jobbar för fullt med att fixa och ordna, ändå räcker inte tiden till!

IMG_8230 IMG_8229

Vi lagar köttgryta från Ejmundskök och gör roliga och nyttiga sallader med dinkelkorn och borstvete samt gör röror och andra tillbehör. Allt vin ska kylas och fördrinkar ska fixas – det kommer att bli ett kalas!

IMG_8231 IMG_8244

IMG_8245

Annonser och artikel i dagens GT är jättefina och nu är det bara att börja boka de kvällar ni vill komma på! Se mer under kalendarium. Hjärtligt välkomna!

 

Hälsningar Ulrika

Midsommar i Rone

I går firade vi midsommar i Rone med lokala vänner. Man kan säga att det blev en liten miniinvigning… Eftersom det var första gången vi satt i restaurangen. Underbar kväll med trevligt sällskap, bra musik, gott rosé och innan dess lite gubbröra, min örtsill och grillmat.

MIdsommar

Showköken

När jag bestämde mig för att bygga en restaurang så tänkte jag annorlunda än alla andra. Jag har byggt 2 vanliga hemmakök som ligger mitt i restaurangen. Det kommer att bli en fröjd att laga mat här inför mina gäster och det är en fröjd att få ha så fina vitvaror och så fina kök. Det är Thomas från Todej i Västergarn som har byggt bägge köken och vi har tillsammans jobbat fram 2 kök med olika stil. Det ena är rosa och är en lantlig dröm tycker jag. Vi har en fin retrokyl från Smeg och en underbar stor gasolspis och ugn från samma märke under den fina spiskåpan som Thomas har byggt. På väggen hänger det gamla tallrikar och en underbar plansch som jag hittade i källaren i huset. Hoppas att ni gillar min idé när ni kommer hem till mig. Hälsningar Ulrika

IMG_8179 Hemma hos Ulrika

IMG_8182 Hemma hos Ulrika

 

 

Händelserika dagar!

Det händer så mycket varje dag här så det går inte att berätta allt som sker… Jag började morgonen med att kolla till mina odlingar och det är otroligt hur det växer här! Allt är klart till invigningen med spenat, sallader, rädisor och örter.

Hemma hos Ulrika Hemma hos Ulrika

Sedan har jag betat av alla beställningar till restaurangen och det känns skönt! Det är saker som tar en massa tid och måste planeras. Sedan har jag och mina tjejer som hjälper mig monterat utegrillarna och vi har plockat up glas och bestick i restaurangen. Odd Norman från Ejmunds Gård var här och levererade allt kött vi ska tillaga och snälla Yvonne hjälpte mig att köra ut alla inbjudningar till Ronehamnsborna ikväll.

Hemma hos Ulrika Hemma hos Ulrika

Jag hälsade på hos Gula Hönan som är pensionatet inte långt från mig och de var i full gång att få klart allt till sommaren! Solen skiner här på Gotland och det är en så fin stämning överallt tycker jag!

Hälsningar Ulrika

 

Snart är vi färdiga för att öppna ladan!

DET BÖRJA BLI FÄRDIGT!!!

Jag minns när jag stod i ladan för 2 år sedan och andades in svinlukten och såg spindlar klättra i smutsen på väggarna. Då såg jag också något annat – jag såg att det skulle kunna bli en underbar restaurang med rätta känslan!

IMG_2082  IMG_1525

Idag efter 10 000 tals timmar så är det nästan klart. Det är så många som har hjälpt mig att bygga detta ställe och det blir så fint som jag hade tänkt mig. Nu har vi städat av allt byggdamm, vi har inrett med gamla antika bord, roliga gamla saker från gården och pyntat med växtlighet från naturen.

IMG_8147 IMG_8107

IMG_8131 IMG_8121

IMG_8115  Hemma hos Ulrika invändigt

Hemma hos Ulrika porslin IMG_7982

I morgon kommer barnen med färjan från fastlandet och de ska hjälpa till att plocka upp allt porslin och fixa inför invigningen den 27 juni!

Jag ser ett ljus där borta!

Första rabarbern är här

I dag har jag skördat! Det är så underbart att gå ut och hämta de första rabarberna och goda är de när de är så smala och tunna. Jag minns när jag var lite och sög på rabarber. Det var så surt men ändå så gott… Minns också att jag ibland doppade dem i socker men det är ett minne blott!

Av rabarberna bakade jag årets första rabarberpaj och det var ljuvligt. Jag försöker alltid att baka med så lite socker som möjligt och byta ut vetemjöl mot mandelmjöl, dinkel eller kokosmjöl och det blir urgott. I denna paj hade  jag också i havregryn och solrosfrön och då blir det bra tuggmotstånd. Denna paj kan varieras med hallon, blåbär, äpplen mm…

Ulrika Davidssons Rabarberpaj

GI paj med rabarber – 1 paj

6 späda stänger rabarber
2 msk potatismjöl
1 dl råsocker
175 g smör
2 dl havregryn
1 dl dinkelmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sukrin
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Topping: 1 dl hackade hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär rabarber i mindre bitar. Lägg i en skål och blanda med potatismjöl och råsocker. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan och blanda ner resten av ingredienserna. Tryck ut hälften av smeten i en form med avtagbar kant. Fördela rabarber över och lägg på resten av degen över. Strö på lite hasselnötter och sätt in i ugnen i 30 minuter. Servera med vaniljsås.

Om ni inte orkar baka så får ni smaka på denna paj i sommar ”Hemma hos mig”