Chèvrelax med grönsallad

4 portioner
Byt ut getosten mot fetaost eller fyll laxen med lite röd pesto och riven parmesan.
600 g laxfilé
salt och peppar
150 g getost
1 dl crème fraiche­
ev honung

blandade salladssorter
blandade nötter
1⁄2 kruka basilika
olivolja (gärna med citronsmak)
salt och svartpeppar

Garnering: torkade tranbär eller sultanrussin

Sätt ugnen på 200°C. Dela laxen i fyra bitar. Gör ett snitt i mitten på varje bit. Salta och peppra. Smula getosten och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en ostklick i varje filé. Ringla ev lite honung över. Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills laxen är färdig och osten har fått en gyllenbrun färg. Skölj salladen och blanda i en skål. Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter. Hacka basilikan och blanda med salladen. Häll på rikligt med olivolja och lite vinäger och smaka av med salt och svartpeppar. Servera laxfilén på en salladsbädd. Garnera med torkade tranbär eller russin.

Nettokolhydrater 6 g GB 1,8 Kommentar Bra val för alla faser

Från boken: Ulrikas bästa GI-mat : 100 recept för hela familjen
Foto: Malte Danielsson