Jag har kommit på ett sätt att få mina barn att äta broccoli – nämligen att mixa rå broccoli och blanda ner i sallader. Finurligt, va?
4 portioner
6 dl kokt bulgur (ca 3 dl före kokning)
1/2 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar
1 broccolistånd
3 morötter
1 burk svarta oliver
1 påse mangold- eller ruccolasallad
Koka bulgur enligt anvisningen på paketet (ca 10 minuter) och lägg i en stor skål. Häll på olivolja och rödvinsvinäger och smaka av med salt och peppar. Bryt broccolin i buketter och lägg i en matberedare eller i en mixer. Kör i någon minut och blanda ner i bulgursalladen. Skala och skiva morötterna. Tillsätt morötter, oliver och sallad och blanda om. Lägg upp på ett serveringsfat och servera som ett tillbehör eller som en huvudrätt tillsammans med tex en bit chèvreost.
Från boken: Ulrikas bästa GI-mat : 100 recept för hela familjen
Foto: Malte Danielsson