Kapris – och senapsbiffar med dijoncrème

Kaprisbiff

Senap och kapris i köttfärsen ger en god, spännande smak och passar utmärkt till grönsakerna. Prova minisquash som är fast och god. Den finns i välsorterade livsmedelsaffärer.
4 portioner

600 g nötfärs
½ dl grädde
1 ägg
1 msk dijonsenap
2 msk kapris
1 krm salt
½ krm vitpeppar
1 paket minisquash eller 1 stor squash, ca 150 g
2 gula paprikor
20 kalamataoliver
1 msk olivolja
svartpeppar
2 tsk blandade torkade örter, tex oregano, timjan, basilika
4 skivor bacon

Dijoncrème
1 burk crème fraiche, 2 dl
2 msk dijonsenap
salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 200°C. Blanda nötfärs, grädde, ägg, senap, kapris, salt och vitpeppar i en skål. Forma smeten till biffar och lägg på en smord ugnsplåt.

Skiva squash och paprika. Lägg squash, paprika och oliver runt biffarna. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkade örter. Rosta i ugnen i ca 20 min.
Blanda crème fraiche och senap i en skål. Smaka av med salt och vitpeppar. Dela varje baconskiva i två bitar och stek dem i några minuter. Låt rinna av på ett hushållspapper.
Servera biffarna med de rostade grönsakerna och en klick dijoncrème. Toppa med bacon-skivor.

Från boken: Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken – över 500 recept
Foto: Malte Danielsson