Sesamstekt lax med citron- och gurksallad

4 portioner
600 g laxfilé
salt och peppar
1 dl sesamfrön

Citron- och gurksallad
1 gurka
2 dl crème fraiche
rivet skal av en citron
salt och peppar
Sätt ugnen på 175°C. Skär laxen i 4 bitar. Salta och peppra. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri. Stek i torr panna några minuter och ställ sedan in laxen i ugnen ca 10 minuter. Dela gurkan och ta ur kärnhuset. Skär den i
1 cm stora tärningar. Vispa crème fraiche hårt och blanda i citronskal och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera den varma laxen med den kalla gurksalladen.

Nettokolhydrater 3 g GB 0,8 Kommentar Hög andel nyttiga, omättade fetter

Från boken: Ulrikas bästa GI-mat : 100 recept för hela familjen
Foto: Malte Danielsson