Meny & kalendarium

Planeringen inför sommaren 2019 är i full gång och jag längtar till öppning den 10 juli. Det är 7:de sommaren som jag håller öppet i ladan. Den här sommaren känns programmet som något alldeles extra, det blir fem temaveckor där alla kommer att hitta något på som förgyller sommaren.

Restaurangkvällarna är alltid en fantastisk upplevelse och det är väldigt roligt att träffa nya och gamla gäster. Jag lagar alltid mat med naturliga råvaror och mycket är närproducerat. Dessutom undviker jag gluten och socker i mina rätter och jag hoppas att ni ska få en smakupplevelse över det vanliga.

Denna sida kommer att uppdateras kontinuerligt och snart släpper släpper vi bokningen för sommaren. Håll utkik så att du får uppleva kvällen med din favoritinspiratör, författare eller artist.

Ser fram emot att du kommer hem och äter middag hos mig!

/Ulrika

Välkommen att kontakta oss för mer info:

Telefon: 070-7258899

Mail:  info@hemmahosulrika.se

VECKA 28

SOMMAREN 2019

Onsdagen den 10 juli öppnar vi för säsongen med nyodlade grönsaker och härliga sommarsmaker. Denna sommar har vi fem olika temaveckor där det finns någonting för alla smaker.

V.28 HÄLSOVECKA V.29 NJUTARVECKA V.30 FAMILJEVECKA V.31  RONEVECKA [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

HÄLSOVECKA – Kickstarta din sommar med ett veckokort!

Investera i dig själv och fyll på med hälsa och träningsinspiration för sommaren! Under fem dagar fyller vi ladan med några av Sveriges främsta experter inom hälsa och vi erbjuder träning varje dag!

Kom och lyssna [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

DAGPASS- en hållbar kropp genom hela livet

Vi startar sommaren Hemma hos Ulrika med en hälsovecka full av inspiratörer. Onsdagen den 10 juli blir det en hälsodag med temat ”En hållbar kropp genom hela livet”.

Vi kommer bland annat att möta hormonexperten Mia [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Christina Schollin gästar ladan och berättar om sina memoarer!

Välkommen till första kvällen för denna sommar i Ulrikas lada!

Ulrika lagar upp en GI buffé med hennes härliga sommarsallader, goda röror och serverar kyckling, lax, skaldjur och bjuder på hembakade rabarberpajer med vaniljsås. Denna kväll [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Konstlektioner för barn med konstnären Jessika Jarl

Jessika Jarl arbetar som konstnär på heltid och har ställt ut både i Sverige och Internationellt. I sommar gästar hon ”Hemma hos Ulrika” med både utställning och konst lektioner för barn.

Under hälsoveckan håller hon den [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

DAGPASS med träningsprofilen Shirin

LEV HÄLSOSAMT, DU HAR ALLT ATT VINNA

Vill du kunna känna dig lycklig, stark och frisk, samt må bra inifrån och ut?  Låt dig guidas av Shirin med både fys träning, yoga och en inspirerande föreläsning.

 [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Middag ”På ny nivå” med Ulrika Davidsson och Carin Hjulström

Denna kväll lagar Ulrika nya rätter ”på ny nivå” tillsammans med författaren Carin Hjulström som gästar ladan! Ulrika har skrivit över 7000 recept och prövar nya smaker och kombinationer hela tiden.

I kväll bjuder Ulrika på [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

DAGPASS-Mental och fysisk styrka med yoga

Fler och fler människor hittar yogan som redskap i sin vardag. Denna dag får du lära dig mer om hur yogan kan göra dig starkare såväl mentalt som fysiskt. Du möter Malin Schulz och Ingela Nilsson [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Italiensk afton med Ulrika och Alexandra Zazzi

Ikväll förvandlar vi ladan till en ”Italiensk Taverna” och Ulrika lagar mat tillsammans med Alexandra Zazzi. Tillsammans bjuder vi på en italiensk lågkolhydratsmeny för kvällen! Alexandra delar med sig om hennes kunskaper från det italienska köket [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

DAGPASS- KICKSTARTA en hälsosam sommar med Ulrika

Gör semestern till din hälsomånad!

Sommaren är den enklaste perioden på året att leva hälsosamt. Vi har trädgårdarna fulla av nyttiga växtligheter och möjlighet att utnyttja ljuset under många av dygnets timmar till motion och rörelse. [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Familjekväll med Ulrikas persiska lammgryta och lekteam på plats!

Ulrika bjuder på arabiska smaker denna kväll och lagar upp hennes populära lammgryta med smak av kanel, kardemumma, curry, dadlar, tomat, vitlök och serveras med sallader på granatäpple, yoghurt, persilja och taboulleh. Ulrika gör en förrätt [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

DAGPASS – Så når du dina mål med Alexandra Zazzi mfl

Våga bryta dina tankemönster och nå dina mål. Denna dag möter du bland annat Alexandra Zazzi som berättar om hur hon har nått sina hälsomål och skapat en hållbar balans i sitt liv. Alexandra kom till [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

VECKA 29

NJUTARVECKAN

Vi satsar extra på livets goda i alla dess former och format. Det blir grabbkväll med ölprovning, tjejmingel de lux, vinprovning med underbara Anette Rosvall och för er som vill ha fullt ös kommer sångaren Robert [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Smörrebröd och smakprovning av det lokala Roneölet!

I kväll gör Ulrika olika smörrebröd och dukar upp vid borden! Det blir smaker som är ljuvliga tillsammans med det lokalproducerade ölet från gården bredvid samt kylda nubbar! Ulrika gör smörrebröd med räkor, sill, rostbiff, leverpastej, [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Njut av välgörande yoga för kropp&själ!

Under njutarveckan kommer du att ha möjlighet att njuta av välgörande yoga för kropp och själ med den fantastiska yogaläraren Malin Schulz!

17/7 kl.16.00: Yoga

18/7 kl. 9.00: Yoga

19/7 kl. 16.00: Yoga

20/7 kl. 9.00: [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Grabbhäng på ladan med ölprovning och musik quiz

En grabbkväll med livets goda för grabbar!

Vi ses 17.00 för att besöka det lokala bryggeriet i Rone. Här möter vi Staffan som är ölproducent i ett microbryggeri nära Ulrikas lada. Efter ölprovning blir det förstås [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Showdans för barn och ungdommar

Den 18-20 juli gästar dansläraren Emma Nilsson de Marcedo ladan. Det blir tre dagar med showdans för barn och ungdommar med populära Emma som till vardags driver sin dansskola Cascais (Cascais Dance Academy). Emma har varit [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Tjejkväll med vinprovning & Anette Rosvall

En riktig tjejkväll med underbara Anette Rosvall som vill att vi ska äta och dricka charmigt, vackert och gott. Anette är kokbokskreatör, sommelier, skribent och stilist med fokus på dessert, mat & vin. I Ulrikas lada [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Lammgrillning med Hoffman Duo

På eftermiddagen tänds grillarna och och lamm grillas över öppen eld. På kvällen serveras lammet med Ulrikas härliga sallader och goda röror. Canapé och snittar serveras till fördrinken. Bär-och fruktpaj med vaniljfluff till efterrätt.

Hoffman [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

VECKA 30

FAMILJEVECKA

Under vår familjevecka arrangerar vi aktiviteter som passar både barn och vuxna. Det kommer att bli träning, yoga och annat roligt som passar hela familjen. Även maten i ladan kommer att vara mer familjeanpassad med bland [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Familjeträning under hela veckan!

Under familjeveckan kommer det bli massor av härlig träning med sprudlande tränings- och yogainspiratören Malin Schulz. Barn som fyllt 8 år är välkomna på alla pass!

TRÄNINGSPASS UNDER FAMILJEVECKAN

Onsdag 24/7 kl.15.00: Cirkelträning

Torsdag 25/7 kl.15.00: [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

En färgstark Mexikansk afton

Piñata , Nachos , Quesadilla och Enchiladas . Denna kväll blir färgstark när Ulrika sätter på sig Mexikanska färger och drar loss sina sydamerikanska färdigheter. Missa inte denna färgstarka kväll för hela familjen.

”Boka bord här”

 [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Middag Hemma hos Ulrika i ladan

Middag Hemma hos Ulrika. Håll utkik efter mer information om kvällen.

”Boka bord här”

Pris: 425 kr per person inkl fördrink, efterrätt och kaffe

Halva priset för barn under 12 år.

 

 

Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Jamaican BBQ och Reggaeafton

Denna kväll blir det Jamaican BBQ och ladan gästas av det populära reggaebandet Gotlands Safari. Rytm och rykande grillar kommer att göra denna sommarkväll extra härlig.

”Boka bord här”

Pris per person: 425 kr inkl fördrink, [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Pannkaksfest

Ta med barnen in i köket och titta på pannkaks show hemma hos Ulrika. Det blir pannkakor i alla dess  former som passar för både barn och vuxna. Toppa själv med dina favoriter. Pannkakor serveras mellan [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Ronehamns middag ”Hemma hos Ulrika”

Avsluta Ronehamnsdagen med en härlig GI Buffé Hemma hos Ulrika. Ta en härlig sommarpromenad från hamnen upp till Ulrikas lada där vi dukat upp en stor GI buffé med både kyckling, kött, fisk, skaldjur och vegetariska [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

VECKA 31

RONEVECKAN

Rone är en strandsocken på sydöstra Gotland, 6 mil sydost om Visby. Här nära till naturen, havet, och ändå nära till all service som finns i Hemse. I denna idyll driver jag min restaurang under sommaren [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Lammgrillning Hemma hos Ulrika

En favoritkväll Hemma hos Ulrika är Lammgrillning. Grillarna tänds under eftermiddgen och lamm grillas över öppen eld. På kvällen serveras lammet med Ulrikas härliga sallader och goda röror. Canapé och snittar serveras till fördrinken.

Bär-och fruktpaj [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Ronekväll med Mari Jungstedt

Ulrika lagar en riktig gotländsk middag i sitt fina kök i ladan! Kom och njut av de gotländska råvarorna och smakerna i en 3-rätters välkomponerad middag.
Mari Jungstedt som är en Gotlandsförfattare har skrivit många [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Italiensk afton med livemusik

Ulrika förvandlar ladan till en italiensk taverna och bjuder på rätter från det italienska köket – allt med lite kolhydrater och spännande smaker.

Ulrika visar i de öppna köken hur hon lagar glutenfri pizza och Ulrika [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Gotländsk sommarkväll

Ulrika lagar en riktig gotländsk middag i sitt fina kök i ladan! Kom och njut av de gotländska råvarorna och smakerna i en 3-rätters välkomponerad middag med kött från Ejmunds Gård som huvudrätt.

Ulrika använder sig [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Gotländskt fikabord Hemma hos Ulrika

Kom på Gotländsk fika med 7-sorters kakor Hemma hos Ulrika och kombinera gärna eftermiddagen med en härlig promenad i den fina naturen i Rone.

Kakbuffén står uppdukad mellan kl 14.00-16.00

Drop In

Läs mer »

Klicka här för att boka bord

VECKA 32

GOTLANDSVECKA

Under Gotlandsveckan blir det inspiration från Gotland i alla dess former. Ulrika lagar härligt god mat med närproducerade råvaror, det blir ljuvliga Gotlandskvällar i ladan med magisk underhållning. Bland annat gästar Susanne Alfvengren ladan med sin [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Helgrillat lamm och författaren Anna Jansson

På eftermiddagen tänds grillarna och och lamm grillas över öppen eld. På kvällen serveras lammet med Ulrikas härliga sallader och goda röror. Canapé och snittar serveras till fördrinken. Bär-och fruktpaj med vaniljfluff till efterrätt.  Gotländska författaren [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Smaka på Gotland med Ulrika

Ulrika lagar en fantastisk middag där ni får Smaka på Gotland i Gotländsk atmosfär.

Pris: 425  kr per person inkl fördrink, efterrätt och kaffe Halva priset för barn under 12 år.

Boka bord här

 

Läs mer »

Klicka här för att boka bord

En magisk kväll med Susanne Alfvengren

Susanne som är gotländska är med Ulrika denna kväll och eftersom hon är mycket intresserad av kost, matlagning ekologiskt och närproducerad mat och har mycket åsikter i ämnet…. blir det ett intressant samtal i köken som [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord

Middag i ladan med Benny Rosenqvist

Benny är ett medium och har kontakt med den andra sidan…. Spännande va?

Antingen tror man på det vi kallar övernaturligt eller så gör man det inte. Jag kan dock meddela att man är övertygad om [..] Läs mer... Läs mer »

Klicka här för att boka bord