I går förvandlades ladan till en Italiensk taverna och vi bjöd på hemgjorda pizzor, tomatsoppa med chévreost, lasagne med aubergineplattor och svarvad squash som blev spagetti med hemgjord pesto! Till efterrätt serverade vi mascarponeost med citronsmak och färska blåbär toppat med nyslungad honung – så gott och så lyckad kväll!
Här får ni receptet på pizzabotten:
Pizzadeg
2 msk smör
2½ dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
4 ägg
200 g riven västerbottenost
1 krm oregano
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå och svälla i 5 minuter innan du bakar ut degen till 4 pizzor (eller många små pizzor) på en smord bakplåtsklädd plåt. Lägg på fyllning som du vill ha. Jag brukar ta färdig Ajvar relish, riven mozzarella, oliver och gratinera i ugnen tills pizzan får en gyllenbrun färg. Sedan lägger jag på parmaskinka, rucola, färska tomater eller vad du har hemma!