4 portioner
500 g nötfärs
1 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 + 1 liten rödlök
salt och svartpeppar
1 + 1 msk smör
2 bananschalottenlökar
1 liten rödlök
400 g krossade tomater
1 dl grädde
1 tsk torkad basilika
några basilikablad
Tillbehör: wokade grönsaker eller sallad
Blanda färs med grädde, riven vitlök, finhackad rödlök, salt och peppar i en skål. Forma färsen till bullar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bullarna runtom i några minuter.
Skala och strimla schalottenlöken och rödlöken. Lägg en klick smör i stekpannan med köttbullarna och bryn löken några minuter. Häll på krossade tomater och grädde. Tillsätt torkad basilika. Smaka av med salt och peppar och låt puttra i 10 minuter. Garnera med basilika och servera med wokade grönsaker.
Från boken: Lättlagad LCHF : 100 enkla och snabba rätter
Foto: Malte Danielsson