Primörsallad

Primörsallad

6 portioner
150 g blandad sallad
150 g sugarsnaps
50 g pumpakärnor
1 knippe vit sparris
1 knippe rädisor
50 g torkade tranbär
1 knippe grön sparris
½ purjolök
ärtskott
1 knippe morötter
50 g parmesanost
dill

Lägg upp salladen på ett stort fat. Skala den vita sparrisen, skär bort den nedersta delen och dela dem på mitten. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Skär bort den nedersta delen på den gröna sparrisen och lägg ner dem i det kokande vattnet när ca 5 minuter av koktiden återstår. Skala och skär morötterna i stavar och låt dem koka med i ca 3 minuter. Skölj sugarsnapsen och lägg i dem precis innan primörerna kokat klart och skölj sedan i kallt vatten. Häll av vattnet och fördela primörerna över salladen. Toppa med halverade rädisor och fint strimlad purjolök, hyvlad parmesan, pumpakärnor och tranbär. Garnera med ärtskott och dill.

Från boken: Ulrikas GI-helger
Foto: Malte Danielsson