Andlighet, seans och självläkande i ladan!

Förra helgen var fantastisk! Vilken mix med Benny Rosenqvist, Sanna Ehdin Anandala och Malin Shulz samt underbar Raw Food mat och vegomat…. Alla ni som missade detta missade verkligen något!

Sanna Ehdin och Ulrika DavidssonRaw FoodBenny Rosenqvist

Jag har haft hjälp av två underbara kvinnor denna vecka, Astrid och Leonie! Oj, vad roligt vi har haft – tusen tack damer!

Astrid och Leonie

 

Vilken vecka som väntar!

Just den här veckan som kommer nu har jag väntat på…! Det blir en speciell vecka med andlighet och måbra tema.

Jag har lyckats att få hit Sanna Ehdin Anandala som föreläser om den självläkande människan och hur vi ska hitta oss själva och må bra samt Benny Rosenqvist, Sveriges största andliga medium kommer – vilken mix!

Ni som inte har något för Er fredag, lördag och söndag  – boka hela helgen och häng i min lada. Det kommer att förändra ditt liv tror jag.

Nedan ser ni hela programmet:

FREDAG den 8 aug

18:30     Raw Food inspirerad buffé med ”Andlig Seans” med Benny Rosenqvist – 450 kr per person

LÖRDAG den 9 aug

Hela dagen kostar 600 kr

08:45 – 09:45     Yoga med Malin Schulz  – 100 kr per person – tag med yogamatta

10:00 – 11:00      Andning- och meditationsövningar med Benny – 150 kr per person – ta med yogamatta

11:30 – 13:00      Ulrika serverar vegetarisk lunch i ladan – 120 kr per person

13:00 – 15:00        Föreläsning Mellan himmel och Jord – 250 kr per person med Benny Rosenqvist

SÖNDAG den 10 aug

Hela dagen kostar 350 kr

12:00                     Ulrika dukar upp en lunchbuffé – i ladan med nyttiga ingredienser

12:30 – 15:00      Sanna föreläser – den självläkande människan

15:00                     Fika – Kaffe, te och Raw foodboll med boksignering

Vill du ha en plats? Skicka ett mail till ulrika@hemmahosulrika.se och skriv namn och hur många personer och vilken eller vilka aktiviteter ni vill gå på

 

2 underbara kvinnor på besök i ladan!

Dagarna och kvällarna går och sommaren flyger förbi utanför min lada… Jag går upp vid 07:30 på morgonen och traskar ut till min restaurang och där befinner jag mig fram till 24:00 på natten… Jag älskar dock mitt koncept och det är en fröjd med alla nöjda kunder. Det som också är så roligt är när jag får besök av gästartister som förgyller kvällarna för mig och mina gäster.

Anna Jansson, deckarförfattare och Susanne Alvengren var hos mig och gjorde helt magiska kvällar!

Hemma hos Ulrika

 

Susanne Alvengren

Anna Jansson

Allsång med Gabriel Forss

Gabriel Forss

Vilken kväll vi fick i fredags! Gabriel och hans bror Joakim besökte mig i ladan och sjöng Allsång för fulla muggar. Jag gjorde en Västerbottenpizza till förrätt och sedan grillade vi ryggbiff från Ejmunds Gård – väldigt gott kött!

Vi serverade en buffé med sallader och röror som passade till köttet och till efterrätt blev det chokladpannacotta!

GrilningGrillning

Chokladpannacotta

Årets första lammgrillning i ladan

I torsdags var det fullt hus i ladan också och då var det Bjarne och Marie som grillade lamm på gården – det var så gott och rikligt med mat! Jag gjorde en buffé tillsammans med min väninna Anne som är här och hjälper mig – hon är så duktig i köket!

GI buffé

Helgrillat lamm

Bjarne

Jazz och New Orleans kväll och TV4

I onsdags hade jag Gotland Hot Får i ladan – ett jazzband som består av 4 herrar som spelar och sjunger underbar musik!

Jag lagade Cajungryta med kyckling, chorizo och majskolvar, en Fattigmansgryta med kidneybönor, sidfläsk och fläsklägg, en Jambalya med räkor och en söt avslutning med citronkaka och frukter – fullsatt lada med svängande rytmer!

Gotland Hot Får

Gotland Hot Får

Det blev en lång dag med en tidig morgonsändning i Visby för TV4 – PICKNICK var temat. Klippet kan ses här: 

TV4 nyhetsmorgon

 

PAJ Picknick

Nu har vi haft premiär för sommaren 2014

PremiärkvällI förra veckan öppnade vi och vid premiärkvällen serverade vi en kajpsoppa med nybakat knäckebröd och en trädgårdssallad. Jag hade bakat ett glutenfritt knäcke med frön och majsmjöl (receptet står på Risentas majsmjölspåse)

Sedan blev den en urgod biff från Ejmunds Gård med ramslökssmör och blomkålsmos med tryffel. Till efterrätt en tradionell saffranspannkaka som min mamma hade bakat med salmbärssylt!

Tyra och Paula hjälpte till i köket och serverade våra först sommargäster!

Det är många som har bokat bord i sommar och det börjar bli fullt vissa kvällar. Om ni vill ha en plats så är mitt råd att boka nu innan det blir fullt! Vi har ännu inte haft någon annons i GT men det kommer nästa vecka så passa på denna veckan om ni är angelägna – Vi ses i sommar hälsar Ulrika

Premiär

Ulrika i ladan

Mamma

Saffranspannkaka

Sommaren är snart här…

UlrikaOj, vad jag längtar efter att få öppna portarna till ladan igen! Den har fått vila länge nu och snart ska den rengöras, pyntas och fyllas med folk. Jag öppnar den 18 juni och håller öppet minst i 8 veckor så vi kommer att få många härliga kvällar tillsammans.

Åh, vilket program jag har fått till – roliga, spännande gäster kommer att laga mat med mig i köket och jag ser fram emot att få lyssna på flera sköna röster och bra musik! Det blir också mycket hälsa och ni kommer att få möjlighet att lyssna på flera föredragshållare som kan boosta Er inför hösten. Framför allt mellan den 8-10 aug – då har vi en riktig hälsohelg i ladan med yoga, meditation, andningsteknik och hälsosam mat och jag gästas av Benny Rosenqvist och Sanna Edin.

Jag har i år lagt ner ännu mer tid på min odling och det ska bli spännande att se vad som kommer upp i mina land…Jag hoppas på en frodig sommar som ger mycket skörd som jag kan använda i min matlagning!

Under v. 26 håller jag stängt och anledningen är att min käre kollega Ola Lauritzson fyller 40 år och har en stor fest nere i Barcelona. Eftersom Ola är nästan som min bror vill jag vara där och fira honom så den veckan är det stilla på gården.

Under v. 27 och v. 28 kommer vi att producera en kokbok från restaurangen som kommer att lanseras under våren 2015. Jag ska samla mina bästa recept i den boken och dela med mig av mina smultronställen och minnen på Gotland.

Malin, min yogalärare kommer även i sommar att erbjuda yoga flera gånger i veckan – håll utkik!

Jag ser verkligen fram emot en ny härlig sommar! Vi ses hälsar Ulrika

 

Tack för en underbar sommar!

Nu har jag stängt ”Hemma hos Ulrika” för denna sommar och jag tänker tillbaka på alla underbara kvällar vi har haft och alla mina trevlig gäster! Tänk att det blev så mycket folk och att varje kväll mer eller mindre blev fullbokad. Det trodde jag ärligt talat aldrig att det skulle bli!

IMG_8062

 

Det har varit så roligt att jobba med restaurangen i sommar och jag längtar redan till nästa år. Jag har redan börjat planera lite och framför allt lite roliga events och gäster som jag ska ha då – ni får hålla utkik på hemsidan i vår och försommaren. Det har varit en sommar med mycket arbete men konstigt nog känner jag mig inte särskilt trött utan känner mig full av energi inför den kommande hösten.

IMG_8193  IMG_8259 IMG_8260IMG_8278 IMG_8289 IMG_8307 IMG_8315 IMG_8319 IMG_8463 IMG_8480 IMG_8533 IMG_8482 IMG_8499 IMG_8654 IMG_8618 IMG_8608 IMG_8566 IMG_8505IMG_8370IMG_8321 IMG_8452 IMG_8375 IMG_8361IMG_8224IMG_8230 IMG_8235IMG_8161

Jag kommer säkert att öppna restaurangen lite då och då under året och meddelar här i bloggen så att ni kan boka bord i tid.

Åter igen – tack för att ni kom och gjorde första sommaren i ladan så härlig!

Hälsningar Ulrika

 

Syltade nypon och saffranspannkaka…

I kväll öppnar vi igen och jag lagar en 3-rätters meny med gotländska råvaror och smaker! Min mamma är här och har skördat nypon i trädgården och har syltat dem. Dessa ska vi servera till kvällens huvudrätt…. säger inte vad det är men det är smaker med tryffel och ramslök. Det är dock ingen hemlighet att det är saffranspannkaka till efterrätt (ett specialrecept som jag har provat ut med punch…) med egenplockade salmbär!

IMG_8585IMG_8588