Årets första lammgrillning i ladan

I torsdags var det fullt hus i ladan också och då var det Bjarne och Marie som grillade lamm på gården – det var så gott och rikligt med mat! Jag gjorde en buffé tillsammans med min väninna Anne som är här och hjälper mig – hon är så duktig i köket!

GI buffé

Helgrillat lamm

Bjarne

Jazz och New Orleans kväll och TV4

I onsdags hade jag Gotland Hot Får i ladan – ett jazzband som består av 4 herrar som spelar och sjunger underbar musik!

Jag lagade Cajungryta med kyckling, chorizo och majskolvar, en Fattigmansgryta med kidneybönor, sidfläsk och fläsklägg, en Jambalya med räkor och en söt avslutning med citronkaka och frukter – fullsatt lada med svängande rytmer!

Gotland Hot Får

Gotland Hot Får

Det blev en lång dag med en tidig morgonsändning i Visby för TV4 – PICKNICK var temat. Klippet kan ses här: 

TV4 nyhetsmorgon

 

PAJ Picknick

Nu har vi haft premiär för sommaren 2014

PremiärkvällI förra veckan öppnade vi och vid premiärkvällen serverade vi en kajpsoppa med nybakat knäckebröd och en trädgårdssallad. Jag hade bakat ett glutenfritt knäcke med frön och majsmjöl (receptet står på Risentas majsmjölspåse)

Sedan blev den en urgod biff från Ejmunds Gård med ramslökssmör och blomkålsmos med tryffel. Till efterrätt en tradionell saffranspannkaka som min mamma hade bakat med salmbärssylt!

Tyra och Paula hjälpte till i köket och serverade våra först sommargäster!

Det är många som har bokat bord i sommar och det börjar bli fullt vissa kvällar. Om ni vill ha en plats så är mitt råd att boka nu innan det blir fullt! Vi har ännu inte haft någon annons i GT men det kommer nästa vecka så passa på denna veckan om ni är angelägna – Vi ses i sommar hälsar Ulrika

Premiär

Ulrika i ladan

Mamma

Saffranspannkaka

Sommaren är snart här…

UlrikaOj, vad jag längtar efter att få öppna portarna till ladan igen! Den har fått vila länge nu och snart ska den rengöras, pyntas och fyllas med folk. Jag öppnar den 18 juni och håller öppet minst i 8 veckor så vi kommer att få många härliga kvällar tillsammans.

Åh, vilket program jag har fått till – roliga, spännande gäster kommer att laga mat med mig i köket och jag ser fram emot att få lyssna på flera sköna röster och bra musik! Det blir också mycket hälsa och ni kommer att få möjlighet att lyssna på flera föredragshållare som kan boosta Er inför hösten. Framför allt mellan den 8-10 aug – då har vi en riktig hälsohelg i ladan med yoga, meditation, andningsteknik och hälsosam mat och jag gästas av Benny Rosenqvist och Sanna Edin.

Jag har i år lagt ner ännu mer tid på min odling och det ska bli spännande att se vad som kommer upp i mina land…Jag hoppas på en frodig sommar som ger mycket skörd som jag kan använda i min matlagning!

Under v. 26 håller jag stängt och anledningen är att min käre kollega Ola Lauritzson fyller 40 år och har en stor fest nere i Barcelona. Eftersom Ola är nästan som min bror vill jag vara där och fira honom så den veckan är det stilla på gården.

Under v. 27 och v. 28 kommer vi att producera en kokbok från restaurangen som kommer att lanseras under våren 2015. Jag ska samla mina bästa recept i den boken och dela med mig av mina smultronställen och minnen på Gotland.

Malin, min yogalärare kommer även i sommar att erbjuda yoga flera gånger i veckan – håll utkik!

Jag ser verkligen fram emot en ny härlig sommar! Vi ses hälsar Ulrika

 

Tack för en underbar sommar!

Nu har jag stängt ”Hemma hos Ulrika” för denna sommar och jag tänker tillbaka på alla underbara kvällar vi har haft och alla mina trevlig gäster! Tänk att det blev så mycket folk och att varje kväll mer eller mindre blev fullbokad. Det trodde jag ärligt talat aldrig att det skulle bli!

IMG_8062

 

Det har varit så roligt att jobba med restaurangen i sommar och jag längtar redan till nästa år. Jag har redan börjat planera lite och framför allt lite roliga events och gäster som jag ska ha då – ni får hålla utkik på hemsidan i vår och försommaren. Det har varit en sommar med mycket arbete men konstigt nog känner jag mig inte särskilt trött utan känner mig full av energi inför den kommande hösten.

IMG_8193  IMG_8259 IMG_8260IMG_8278 IMG_8289 IMG_8307 IMG_8315 IMG_8319 IMG_8463 IMG_8480 IMG_8533 IMG_8482 IMG_8499 IMG_8654 IMG_8618 IMG_8608 IMG_8566 IMG_8505IMG_8370IMG_8321 IMG_8452 IMG_8375 IMG_8361IMG_8224IMG_8230 IMG_8235IMG_8161

Jag kommer säkert att öppna restaurangen lite då och då under året och meddelar här i bloggen så att ni kan boka bord i tid.

Åter igen – tack för att ni kom och gjorde första sommaren i ladan så härlig!

Hälsningar Ulrika

 

Syltade nypon och saffranspannkaka…

I kväll öppnar vi igen och jag lagar en 3-rätters meny med gotländska råvaror och smaker! Min mamma är här och har skördat nypon i trädgården och har syltat dem. Dessa ska vi servera till kvällens huvudrätt…. säger inte vad det är men det är smaker med tryffel och ramslök. Det är dock ingen hemlighet att det är saffranspannkaka till efterrätt (ett specialrecept som jag har provat ut med punch…) med egenplockade salmbär!

IMG_8585IMG_8588

Lammgrillning i regnet…

I går kväll var första gången vi inte kunde ta fördrinken ute på terassen – det var regn och rusk på Gotland och Bjarne som grillade lamm fick stå under tält hela eftermiddagen och grilla!

IMG_8555 IMG_8558

Vi hade nästan 90 gäster i går så det var verkligen fullt hus…! Vi bjöd på fördrink med parmesansnittar med kantareller som var ljuvliga och sedan fick vi gotländskt lamm med goda tillbehör som matvetesallad med ajvar, quinoasallad med ärtskott, rädisor och sockerärtor, kikärtssallad med rödbetor och mynta och coleslaw. Jag gjorde mina favoritröror: salsa romesco, ärtpesto och vitlökscréme.

IMG_8562

En härlig kväll i ladan som vanligt!

Pizzabak och italiensk lasagne!

I går förvandlades ladan till en Italiensk taverna och vi bjöd på hemgjorda pizzor, tomatsoppa med chévreost, lasagne med aubergineplattor och svarvad squash som blev spagetti med hemgjord pesto! Till efterrätt serverade vi mascarponeost  med citronsmak och färska blåbär toppat med nyslungad honung – så gott och så lyckad kväll!

IMG_8549 IMG_8546

Här får ni receptet på pizzabotten:

Pizzadeg

2 msk smör
2½ dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
4 ägg

200 g riven västerbottenost

1 krm oregano

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå och svälla i 5 minuter innan du bakar ut degen till 4 pizzor (eller många små pizzor) på en smord bakplåtsklädd plåt. Lägg på fyllning som du vill ha. Jag brukar ta färdig Ajvar relish, riven mozzarella, oliver och gratinera i ugnen tills pizzan får en gyllenbrun färg. Sedan lägger jag på parmaskinka, rucola, färska tomater eller vad du har hemma!

IMG_8553

 

Gotländsk sommarkväll

IMG_8506

IMG_8507

Förra veckan hade vi en trevlig kväll i ladan! Det var en oerhört populär kväll och jag serverade en gotländsk meny för 65 gäster (jag hade säkert 50 till som ville komma denna kväll men det gick inte att få in fler 🙁

Då lagade jag en purjolökssoppa med spenat och gröna ärtor till förrätt. Till varmrätt gjorde jag nötfärsbiffar (Ejmunds gård) med ramslökssmör och till det serverade jag varma bönor från gotland och ett underbart blomkålsmos smaksatt med tryffel – SÅ GOTT!
Till efterrätt blev det såklart saffranspannkaka med salmbärssylt.

IMG_8510

IMG_8509

Ni som inte fick bord får en ny chans den 14 aug! Boka bord redan nu!
Hälsningar Ulrika

En magisk Afton med Benny Rosenquist

IMG_8468

I torsdags var det en spännande kväll i ladan! Mediumet Benny Rosenquist berättade om sin kontakt med andra sidan och visade hur en seans går till. Flera av gästerna fick besök av någon kär släkting de har förlorat och vi fick all höra ett samtal genom Benny och personen från andra sidan. Helt otroligt och det hände flera häpnadsväckande saker under kvällen.

IMG_8466

 

Jag lagade en Raw Food inspirerad buffé som jag hoppas mina gäster gillade!

Benny pratade en hel del med min hund också som betedde sig mycket märkligt. Det är ingen tvekan om att Benny kan tala med hundar också…

IMG_8480

Nästa år ska Benny vara hos mig lite fler dagar och ta emot privata samtal som kan bokas – det ser vi fram emot!

Hälsningar Ulrika